HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

14 Şubat 2012 Salı

EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI (MEVSİM MEYVELİ PASTA)


porselen demlik çay saati etkinliğine eşimin doğumgünü pastası ile katılmak istedim çünkü böyle anlamlı ve güzel bir günün tarifi varkn sıradan bir tarif kullanmak istemedim.
HAYAT ARKADAŞIMA : İYİKİ DOĞMUŞSUN İYİKİ VARSIN İYİKİ SENİNLE EVLENMİŞİM  NİCE HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM RABB'İMDEN SANA
YENİ YAŞIN MUBAREK OLSUN
ALLAH SENİ BİZDEN AYIRMASIN...AMİN.

isterseniz bu güzel pastanın tarifini vereyim.

MALZEMELER:
keki için,
3 yumurta(birinin sarısını kreması ayırdım)
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 kase yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
un

KREMASI İÇİN
750 mg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet KREM ŞANTİ
1 su bardağı soğuk süt
SÜSLEMEK İÇİN
mevsimin meyvelerinden yararlandım
muz kivi
portakal
ve
damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
öyle herkesin bildiği gibi şeker ve yumurtayı köpürene kadar  değilde biraz çırptıktan sonra yoğurdu, margarini  ekleyip daha sonra portakal suyu ve rendesini, hindistan cevizini güzelce karıştırdıktan sonra, 3-4 yemek kaşığı kadar unun içine kabartma tozunu, venilini ve kakaoyu kattıktan sonra hepsini birlikte karışımın içine eleyelim .yeteri kadar un katıp kek hamurumuzu kelepçeli kalıba dökelim ve 200 derecelik fırında pişirelim.
kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri soğuk sütün içinde iyice çırpalım topaklanmaması için ve ocakta pişirelim .göz göz olmak diye bir tabir vardır mutfakta işte o kıvama gelince ocaktan alalım. pişirdiimiz kremamızı yüzünü kurutmadan karıştırarak soğutalım.
kekimiz pişip soğuduktan sonra üç kat olacak şekilde keselim ve aralarına soğuttuğumuz kremayı paylaştırarak sürelim.. bir su bardağı soğuk süte 1 poşet krem şantiyi döküp mikserle köpürtelim..pastanın üstünü köpürttüğümüz şanti ile kaplayalım .mevsim meyveleriyle ve çikolata parçaları ile süsleyelim br gece dolapta bekledikten sonra pastamız servis hazır.

AFİYET OLSUN

4 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

İyi akşamlar yayında tarif olmadığı için alamadım arkadaşım

bırtutamkekik dedi ki...

mmm..
miss mis..
emeğine ellerine sağlık canım.
huzur ve mutluluk dolu yaşlar dilerim sevdiğine.
sayfanın üyeleri arasındayım ertık.
sevgiyle kal canım...

pembe kekik dedi ki...

Ellerinize sağlık.Nice mutlu yıllara.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

mmm
mis olmuş canım
ellerine sağlık
tanıştığıma memnun oldum
huzur mutluluk hep beraber olsun canım
muhabbetle
:))