HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

30 Nisan 2012 Pazartesi

ANTAKYA USULÜ KAHVALTI (KIZIMIN SINIF ARKADAŞLARI VE ÖĞRETMENLERİ)

GÜZEL KIZIM


KIZIM , GÜZEL ÖĞRETMENİ VE ARKADAŞLARI İÇİN
HAZIRLAMIŞ OLDUĞUM KAHVALTI MASAMIZ

MASAMIZDA OLMASI GEREKİPTE OLMAYANLAR VAR
FAKAT ANTAKYA DIŞINDA HAZIRLANAN ANTAKYA KAHVALTISI
ANCAK BU KADAR OLUYOR MAALESEF.

KIZIMIN SINIF ARKADAŞLARI VE STAJYER ÖĞRETMENİ

YİNE KIZIMIN ARKADAŞLARI , KIZIM VE YANINDA

GÜZEL ÖĞRETMENİ FAZİLET ÖĞRETMEN
VEFALI  ÖĞRETMENİMİZ KENDİNDEN ÖNCE ÇOCUKLAR İÇİN TABAK HAZIRLAMA TELAŞINDA

15 Nisan 2012 Pazar

BADEMLİ ŞAM TATLISI

Antakya özlemim devam ederken Antakya yemekleri ve tatlıları yapmaya devam :)
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
2 yemek kaşığı tahin
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı iri çekilmiş badem



ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
hamuru için olan tüm malzemeler bir çırpıcı yardımıyla karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
üzerine kırılmış bademler serpilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
diğer yandan şerbeti kaynatılır ve soğutulur
bu tatlıda şerbet soğuk tatlı sıcak olduğunda daha iyi sonuç veriyor.
tatlı fırından çıktıktan 2-3 dk sonra soğuk şerbet dökülür ve yarım saat dinlendikten sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN


14 Nisan 2012 Cumartesi

PRATİK HUMUS TARİFİ &BEN ANNEMİ ÖZLEDİM HEM ANNEMİ HEM BABAMI BEN KÖYÜMÜ ÖZLEDİM

hayırlı hafta sonları olsun inşallah herkese... amin
annemi, babamı, kardeşlerimi , memleketimi o kadar özlemişim ki;
inanın adlarını anınca burnumun ucu sızlıyor .

biliyorum onlar da çok özlediler ama
ah bu sınavlar aaaahhhhh :(
sınavlar bitmeden gidemem ki .
minik kızımın hergün anne nur teyzeme ne zaman gidecez ? sorusu beni dahada çok üzüyor.
gidecez annem gidecez inşallah.



bu kadar antakya'yı memleketimi özlemişken antakya yemeği yapmadan olmazdı.
antakya'nın meşhur meze çeşitlerinden biridir hummus
bir çoğunuz tv programlarından dolayı biliyorsunuzdur nasıl yapıldığını
nohutu haşla, kabuklarını soy, robottan geçir falan
uzun uğraş ister.
artık uğraşmaya gerek yok
ESMERGİL humusları var



Alıyorsunuz bir paket hummus  2 servis tabağı hummus çıkıyor.
MALZEMELER.
1 paket humus
HAZIRLANIŞI
aslında paketin arkasında tarif yazıyor fakat ben tarif vereyim yinede,
1 paket humusu alıyoruz derin bir kaba boşaltıyoruz,
üzerine 1 kahve fincanı tahin
yarım limon suyu
tuz
3-4  diş ezilmiş sarımsak
kimyon
kıvam vermek için yeteri kadar su
ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz
kıvamı süzme yoğurt kıvamında olacak.
daha sonra geniş ve düz bir servis tabağına kaşıkla yayıyoruz.
ÜZERİNE SÜSLEMEK İÇİN
domates dilimleri
turşu
siyah zeytin
yeşil biber
ortasına süslemek için doğranmış maydanoz(benim maydanozum kalmamıştı )
en son
pul biber ve kimyon serperek servis yapıyoıruz.

9 Nisan 2012 Pazartesi

İÇ YAĞINDA SUCUK SARMA

uzun zaman oldu yazmayalı özledim valla sizleri


değişik bir tarifle karşınızdayım
yıllaaaaaaar önce nazım ustadan almıştım bu tarifi çok beğenmiştim
herzaman olduğu gibi ufak tefek değişikliklerle denedim ilk defa,
şu sıralar neredeyse bütün bayanlar diyetteyken bu tarif pek uygun değil aslında ama,
diyetle arası pek iyi olmayan beyleride düşünmek lazım değilmi?
:)
MALZEMELER
SARMAK İÇİN
koyun iç yağı
İÇ MALZEME
350 gr tavuk kıyması
veya dana kıyma
1 baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
biraz maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
tız
tavuk kıyma ile yapılırsa 1 yemek kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI
soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılarak kıymanın içine katılır
ve
diğer tüm malzemeler karıştırılarak
güzel bir köfte hazırlanır,
hazırlanan köfteler iç yağının içerisine yaprak sarma gibi sarılır.
c
Cam tepsi içerisine dizilir ve 250 derecelik fırında pişirilir.
(iyice kızarınca daha lezzetli oluyo.)
piştikten sonra iç yağının içine sardığımız köfteleri çıkarıyoruz ,
zaten iç yağı erimiş ve sadece ince bir zar gibi kalmış oluyo
onuda soyduktan sonra güzel bir salata ile servis yapıyoruz.
YANINDA YENEBİLECEKLER
lavaş ekmek
turşu
salata
mayonez
:)





AFİYET OLSUN

1 Nisan 2012 Pazar

ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ PASTA&DUA İÇİN TEŞEKKÜRLER


bildiğiniz gibi bugün sınavım vardı:)
gülümsediğimdende anlaşılırki sınavım başarılı geçti inşallah ,
hiç umudum yoktu çünkü hazırlığım yoktu
fakat ALLAH yardım etti ve başarı geldi.
çok şükür , hamdolsun
bu sınavıda başarıyla atlattık
Darısı hayat sınavlarının başına...
AMİN
 

çikolatalı bisküvili pasta kızımında , eşiminde çok sevdiği bir sütlü tatlı türüdür.
hem hafif , hem besleyici hemde pratik
anlayacağınız bu tarif hepimizin işine geliyor.:)
MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
5-6 yemek kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN
damla çikolata ve hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
bisküvileri bir kap içerisinde kıralım ve 1 lt sütün içerisine diğer tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelen kadar pişirelim.
pişen muhallebimizi kırdığımız bisküvilerin üzerine yayarak dökelim.
üzerine damla çikolata ve hindistan cevizi serperek servis yapabiliriz.
süt içmeyen çocuklar için iyi bir alternatif olabilir diye düşünüyorum:)