Millet olarak çok sevdiğimiz bir lezzettir KISIR , ancak ANTAKYA usulü olursa kısırın tadına doyamazsınız ...
MALZEMELER:
yarım kg ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı(hakiki)
1 kahve fincanı nar ekşisi( hakiki)
HAZIRLANIŞI:
ince bulgur,biber salçası, domates salçası,tuz,kimyon ve ince doğranmış kuru soğan yoğurma kabına alınır ve azar azar elimize su alarak yoğurmaya başlanır.
bulgurlar birbirini tutmaya başlayınca olgunlaşmış olduğunu anlarız ve öncelikle nar ekşisini ekleriz sonrasında ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozları ekleriz en son zeytinyağını ilave edip karıştırırz.
hazırladığımız kısırı kek kalıbına bastırarak ters çevirip servis tabağına alıyoruz.
domates ve salatalıkla süsleyere servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN:)
MALZEMELER:
yarım kg ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı(hakiki)
1 kahve fincanı nar ekşisi( hakiki)
HAZIRLANIŞI:
ince bulgur,biber salçası, domates salçası,tuz,kimyon ve ince doğranmış kuru soğan yoğurma kabına alınır ve azar azar elimize su alarak yoğurmaya başlanır.
bulgurlar birbirini tutmaya başlayınca olgunlaşmış olduğunu anlarız ve öncelikle nar ekşisini ekleriz sonrasında ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozları ekleriz en son zeytinyağını ilave edip karıştırırz.
hazırladığımız kısırı kek kalıbına bastırarak ters çevirip servis tabağına alıyoruz.
domates ve salatalıkla süsleyere servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN:)