MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsü
2 adet patates
2 kase pirinç
4 kase su
tuz
karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
öncelikle tavuklar iyice haşlanır ve didilir , sonrasında patatesler soyulup elma dilimi şeklinde kesilir ve kızartılır.
Daha sonra tencereye biraz sıvı yağ konur (az olacak)
tencerenin dibine didilmiş tavuklar yerleştirilir, üzerine kızarmış patatesler dizilir.
en son yıkanmış pirinçler dökülür ve kat kat olması sağlanır.
üzerine tuz, karabiber serpildikten sonra yavaş yavaş bir kenarından suyu verilir.
kaynayana kadar yüksek ateşte , kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
( hiç karıştırmadan)
pilav pişip dinlendikten sonra tencerene geniş olacak bir tepsiye ters çevrilir.
yanına salata, turşu, kuru fasulye gibi yemekler tercih edilebilir çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder