İÇ MALZEMELERİ:
250 gr ıspanak
3 yemek kaşığı çökelek
2 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük kuru soğan
1 fincan zeytinyağı
HAMURU İÇİN
un ,tuz ,su
HAZIRLANIŞI
un, tuz ve su kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yapılır. ıspanaklar ve soğan ince ince kıyılır..
çökelek biber salçası ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır ve güzel bir iç harç elde edilir.
hazırladığımız hamurdan bezeler yapılır, oklavayla incecik açılır açılan hamurların yarısına hazırlanan harçtan yayılır ve haur ikiye katlanır. kenarları sıkıca kapatılarak yağsız yapışmaz tavada iki taraflı pişirilir.
1 yorum:
canımm senin semirsekte benim börekten geri değil:)) çok güzel görünüyor ellerine sağlık..ben tokattayım ramazanı antakya da geçrmiyoruz..öpüyorum sevgiler
Yorum Gönder