MALZEMELER
3 adet taze böreklik yufka
istediğiniz peynir çeşitlerinden 1 kase
yarım demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 yumurta
1 fincan süt
YAĞLANMIŞ TEPSİ
HAZIRLANIŞI
yufkalarımızı üçgen dilimlenecek şekilde 8 eşit parçaya bölüyoruz.Diğer yandan ezilmiş peynir ve doğranmış maydanozla bir iç harç yapıyoruz.
Daha sonar yufkaların geniş kısımlarına hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz ve incecik sarıyoruz.( yaprak sarma sarar gibi)
Sardığımız börekleri yağlanmış tepsiye diziyoruz ve üzerine 1 fincan sütle yumurtayı çırpıp döküyoruz , en son susam ve çörekotunu serpiyoruz.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar orta katta pişiryoruz.
AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
ellerine sağlık sen taşın ben gelirim:)))
Çok iştah açıcı olmuş :) Ellerine sağlık.
Yalnız benim bir önerim var. Takip etmek isteyenlerin daha kolay erişebilmesi için takip et butonunu sayfan açılır açılmaz görünebilir bir yere taşırsan daha iyi olur.
Sevgiler...
Yorum Gönder