MALZEMELER:
300 gr kuzu kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet havoc
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber(yazdan dondurucuya kaldırılmış)
4-5 yemek kaşığı conserve domates (ev yapımı)
1 tatlı kaşığı domates salçası (ev usulü)
tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI:
bir tencere içerisine etler alınır yarıdan biraz fazla kavrulur, üzerine doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir,ardından doğranmış biber ilave edilir.
daha sonra küp doğranmış patatesler ve halka kesilmiş havuçlar eklenir ve en son olarakta
conserve domatesler ilave edilir şöyle bir karıştırdıktan sonra bir tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su içerisinde eritilerek yemeğin üzerine dökülür, tuz ve karabiberi ilave edilerek kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.etler piştiğinde yemek pişmiş demektir.
BULGUR PİLAVI İÇİN MALZEMELER:
1 kase haşlanmış nohut
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tel şehriye
yarım fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
şehriyeyi kızgın yğda kavurduktan sonra sırasıyla bulgur , nohut, et suyu ve sıcak suyu ilave edip tuzunuda katarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.iyice suyunu çekince pişmiş demektir.
300 gr kuzu kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet havoc
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber(yazdan dondurucuya kaldırılmış)
4-5 yemek kaşığı conserve domates (ev yapımı)
1 tatlı kaşığı domates salçası (ev usulü)
tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI:
bir tencere içerisine etler alınır yarıdan biraz fazla kavrulur, üzerine doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir,ardından doğranmış biber ilave edilir.
daha sonra küp doğranmış patatesler ve halka kesilmiş havuçlar eklenir ve en son olarakta
conserve domatesler ilave edilir şöyle bir karıştırdıktan sonra bir tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su içerisinde eritilerek yemeğin üzerine dökülür, tuz ve karabiberi ilave edilerek kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.etler piştiğinde yemek pişmiş demektir.
BULGUR PİLAVI İÇİN MALZEMELER:
1 kase haşlanmış nohut
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tel şehriye
yarım fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
şehriyeyi kızgın yğda kavurduktan sonra sırasıyla bulgur , nohut, et suyu ve sıcak suyu ilave edip tuzunuda katarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.iyice suyunu çekince pişmiş demektir.
6 yorum:
ellerine sağlık canım,sevgiler
Türlüye bayılırım bulgur pilavınada ellerine sağlık canım. Çok nefis görünüyorlar.
Bu yemekler tam benlik olmuş sebze ve bakliyat:)) Bulgur pilavını salçasız hiç denemedim iyi fikir verdiniz:))İkisi de harika görünüyor. Ellerine sağlık..
Türlü sevilmezmi:)
Ellerinize sağlık
her iki yemekte harika...pilavın içindeki nohutlara ayrıca bayıldım....süper bir ikili olmuş canım..ellerine sağlık..:)
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)
Yorum Gönder