MALZEMELER:
5 adet kabak
200 gr kıyma
1 adet soğan,
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı biber salçası
birkaç dal maydanoz
KIZARTMAK İÇİN:
sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN :
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
kabaklar içleri oyularak kızartılır. D iğer yandan kıyma güzelce kavrulur ve üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar eklenir, onlarlada biraz kavurdıktan sonra 1 adet doğranmış domates eklenir.son olarak tuz , karabiber ve biber salçası eklenir.
Eğer soğanlar pişmemişse yarım çay bardağı su eklenip soğanların pişmesi sağlanır .
pişen iç harcın üzerine doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır.
kızartılan kabakların içine hazırlanan iç harç doldurulur ve cam tepsiye dizilir.
üzerine dilimlenmiş domates ve biber dilimleri dizilir.
1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su içinde eritilir ve üzerine dökülür.
250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
3 yorum:
Görüntü nefis, ellerinize sağlık. Yoğurda bile imrendim. :))
Çok lezzetli görünüyor canım benim, ellerine sağlık.
Bu kadar güzel kabak bulsam hemen yapacam,ooohhh misler gibi,ellerine saglik.Güzel bir haftasonu gecirmeni diliyorum
Yorum Gönder