MALZEMELER:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı süt kaymağı
1 türk kahve fincan zeytinyağı hakiki
1 türk kahve fincan ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
ılıls su ile maya eritilir tüm sıvı malzemeler karıştırılır, tuz ve şeker eklenir aldığı kadar un ile kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlanır.
ılıls su ile maya eritilir tüm sıvı malzemeler karıştırılır, tuz ve şeker eklenir aldığı kadar un ile kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlanır.
hamur 30-40 dk kadar mayalandıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve avuç ortasında yuvarlak şekil vererek açılır ortasına peynir konur ve istenilen şekil verilip yağlanmamış tepsiye dizilir.(hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek kalmıyor)
üzerine yumurta sarısı sürülür , çörekotu ve susam serpilir.
tepsi mayası alması için oda sıcaklığında 20 dk kadar bekletilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
5 yorum:
hemde ne fuf ellerine emeğine sağlık nefis görünüyor
çok hoş görünyor eline sağlık.antakyaya geldiğinde mıutlaka bekliyorum. gelirsen sevinirim.
Elleine saglık nefis olmuşlar.Görüntüye bayıldım.
Çok güzel olmuşlar canım, pastane poğaçaları gibi..
Ellerine sağlık..
ellerıne sağlık canım nefs gorunuyor poğaçalar
Yorum Gönder