HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

26 Mart 2013 Salı

TAVUKLU MANTARLI KREP BOHÇALARI

MALZEMELER:
KREP İÇİ:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
İÇ MALZEMELERİ:
300 gram tavuk göğüs eti
100 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 kase conserve domates veya 3 adet domates
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
 
HAZIRLANIŞI:
herkesin bildiği yöntemle krep malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla çırpılarak hafif yağlanmış yapışmaz tavada ters yüz pişirilir.
iç malzemesi için ; tavuk etleri küp küp doğranır bir tava içerisinde kavrulmaya başlanır, yarı kavrulmuş etlerin üzerine küp doğranmış mantarlar, ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar sıra ile eklenir ve ardından doğranmı yeşil bibeler ilave edilir.karıştırarak kavrulur.
sebzeler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
en son üzerine doğranmış domatesler ve baharatları birer çay kaşığı ilave edilir, pişmeye bırakılır.
domateste suyunu çekince artık pişti demektir.
hazırlamış olduğumuz kreplerin içersine paylaştırılır , bohça şeklinde katlayıp ters çevirerek fırın kabına dizilir.
üzerlerine birer dilim domates , kaşar peyniri rendesi ve yeşil biberle birlikte önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
 

5 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım Ellerine sağlık nefis görünüyor

Unknown dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM:)

Unknown dedi ki...

Of of...Vallahi şu an iş yerindeyim.Karnım zil çalarken bu görüntüler görmek hiç iyi gelmiyor...Hemen kayıt edildi.Muhakkak deneyeceğim..Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

hakkını helal et kardeşim:(

Sohbet dedi ki...

krep tarifiniz için teşekürler muhakak denicem