MALZEMELER:
1 kase kuru libiye(börülce)
1 kase conserve domates
yada 4 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
tuz
HAZIRLANIŞI:
libiyeleri haşlıyoruz, digger yandan soğan , sarımsak ve biberler doğranır tencereye alınır, zeytinyağı eklenerek şöyle bir yağda sotelenir. daha sonar domatesler ve biber salçası eklenir karıştırılır . sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir. haşlanmış libiyeler üzerine eklenir ve 1 su bardağı su ilave edilir.
tuzunuda koyduktan sonra kapağını kapatıp suyunu çekmesi beklenir.suyunu çektiğinde yeeğimiz hazır , dilerseniz barbunya yemeği gibi üzerine limon sıkıpta tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
evet canım eskiden taylandı şimdi bayrakdar.tanşıyormuyuz yoksa?
Börülcenin kurusunu da tazesini de çok severim çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.Ben hep salatasını yapıyorum yemeğini denemedim ama tarifinizi denicem sevgiler:))
Ne çok severim kuru börülce yemeğini canım benim ellerine sağlık..
ay canım benim gerçekten en sevdiğim bazıları sevmez ben bayılırım:)))
Cok severimmm,ellerine saglik canim.
Güzel bir haftasonunu ailenle beraber gecirmeni diliyorum
Yorum Gönder