MALZEMELER:
1 adet tırnak pide
veya
2 adet Antakya usulü tandır ekmeği
1 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
3 adet domates(ben yazdan hazıradığım konservelerden kullandım)
1 çay kaşığı biber salçası
1 fincan hakiki zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
ekmekleri küçük küçük doğrayıp 2 gün dışarıda kurutun veya fırında kurutabilirsiniz.
daha sonra zeytinyağını tencereye alalım , soğan ve sarımsakları doğrayıp ilave edelim, ardından yeşil biberi doğrayıp ilave edelim , şöyle biraz kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyelim .
biber salçası ve tuzunuda ilave edip biraz pişmeye bırakalım.
sos kıvamına geldikten sonra 1 lt suyu ilave edip kaynamaya bırakalım .
iyice kaynayıp özleşen yemeğin içine doğranmış kurutulmuş ekmekleri ilave edelim.
tıpkı pilav gibi suyunu çekince ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapalım.
yanında hafif tuzlu serin bir ayranla beraber çok lezzetli bir yemektir.
AFİYET OLSUN:)
7 yorum:
ayyy çok feci cnm çekti .acı biberli miss gibi zeytinyağı kokusu aklıma getirdiniz :).ekmek kavurmasını çok severim,uzun zamandır yapmıyorum yakın zamanda yapayım en iyiisi.ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.
ekmekk aşı..nasıl severim biliyomusun....içine boll süs biberi doğrucan..yana yana yiycen..off hamile olsam şişmiştim vallahaaa..oyy bitirdin beni bacımm
teşekkür ederim esracım
yap ye bacım niye şişiyon benden beceriklisin maşallah
Daha önce hiç yemedim ama çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler:))
Ne kadar değişik ve güzel yemekleriniz var. Ben bir seferinde kaytaz böreği yaptım ama pek olmadı sanki. Püf noktası varsa yazabilir misin? Gerçekten hakkıyla yapmak istiyorum böreği..
tubacım ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyorlar.senin linkini ekledim.
Yorum Gönder