MALZEMELER:
1 kg ayıklanmış temizlenmiş hamsi
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN :
2 orta boy patates
2 adet domates
tuz
pulbiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
ayıklanmış temizlenmiş hamsiler robotta çekilerek kıyma haline getirilir, soğan ve maydanozlarda robotta çekilir ve hamsilerin üzerine eklenir.
2-3 dilim bayat ekmekleride galeta unu kıvamına getirdikten sonra onu ilave ediyoruz, üzerine 1 yumurtayı kırıp baharatlarını ekliyoruz.
et köfte kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
(kıvamı yumuşak olursa ekmek miktarını artırabilirsiniz)
ELİMİZLE YUVARLAK KÖFTE ŞEKLİ VERİP YAĞLANMIŞ CAM TEPSİYE DİZİYORUZ.
dlimlenmiş patatesleri tuz,pulbiber ve kimyonla harmanladıktan sonra yağlanmış başka bir cam tepsiye alıyoruz.
köftelerle patatesleri aynı anda önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar orta katta pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
6 yorum:
Ellerine sağlık tubacım hiç yemedim ,ama merak ettim lezzetini.çok yaratıçı!
O tepsiyi bu tarafa çekebilseydim keşke:) Bu saatte bile hayır demezdim:)
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
O tepsiyi bu tarafa çekebilseydim keşke:) Bu saatte bile hayır demezdim:)
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Hamsiyi bu haliyle hiç denemedim.. hamsi bulabilirsem bu lezzeti denemek istiyorum..Ellerine sağlık
hamsiyi ben pek sevmem eşim için almıştık değişik bir şekilde denemek istedim ve benim için bu haliyle biraz daha yenilebilir bir lezzet oldu.
yorumlarınız için teşekkür ederim:)
Süper olmuşlar Tuba'cım. Fırında kızaran patatesleri çok seviyorum. Ne güzel herşey fırında pişmiş hepsi sağlıklı ve harika görünüyorlar..
Yorum Gönder