MALZEMELER:
200 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
yarım kg bezelye
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet rende domates
1 yemek kaşığı katı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
kuzu etleri tereyağında yarı kıvamda kavrulur,sırasıyla doğranmış soğan ,sarımsak, havuç , patates ve bezelyeler eklenir.
rendelenmiş domateside ekledikten sonra salça ve baharatları da ekleyip yüzüne geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
piştiğini anlamak için etleri control edebiliriz çünkü, en zor pişen ettir eğer etler piştiyse sebzelerde pişmiştir.
AFİYET OLSUN:)
4 yorum:
ellerine sağlık nefis olmuş :)
Sevdiğim bir yemek ellerine sağlık yanında pilavla çok lezzetli olur.Bu arada arka fon çok şeker olmuş:))sevgiler...
teşekkür ederim arkadaşlar iyiki varsınız:)
Tam bahar yemeği bayılıyorum bezelyeye.. Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık..
Yorum Gönder