her şeyi mevsiminde yemek en uygunu diye düşünüyorum .
artık karnabahar kış günlerinde kaldı ve yerini yeşil yeşil otlara, kabağa,baklaya,bezelyeye bıraktı.
RABB'IM nice nice kışlara sevdiklerimizle birlikte ulaştırsın inşallah
karnabahara veda postu...
MALZEMELER:
1 adet karnabahar
1 adet tavuk göğsü
1 adet havoc
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
pulbiber
karabiber
1 su bardağı su
4-5 kaşık sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
küp doğranmış tavuk etleri sıvı yağla beraber tencerenin (dibinde) kavrulur üzerine sırasıyla doğranmış soğanve sarımsaklar, havuçlar ve çiçek çiçer ayrılmış karnabahar konur.
küp doğranmış tavuk etleri sıvı yağla beraber tencerenin (dibinde) kavrulur üzerine sırasıyla doğranmış soğanve sarımsaklar, havuçlar ve çiçek çiçer ayrılmış karnabahar konur.
bir su bardağı suyun içinde salça eritilir ve yemeğin üzerine dökülür .
baharatları ve tuzuda ilave edip kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
yaklaşık 30-40 dk arası kısık ateşte pişiyor.
AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
ellerine sağlık tubacım.
teşekkür ederim hemşerim:)
Yorum Gönder