MALZEMELER:
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet beyaz kurusoğan
1 adet yeşil biber
birkaç yaprak taze nane
1 birkaç dal maydanoz
2 yemek kaşığı çökelek
4-5 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
domates ve salatalıklar küp küp doğranır , üzerine soğanlar piyaz doğranır, maydanoz ve naneler ince ince kıyılıp eklenir çökelek ve zeytinyağıda ilave edilerek kaşıkla karıştırılır ve servise hazır.
afiyet olsun:
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet beyaz kurusoğan
1 adet yeşil biber
birkaç yaprak taze nane
1 birkaç dal maydanoz
2 yemek kaşığı çökelek
4-5 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
domates ve salatalıklar küp küp doğranır , üzerine soğanlar piyaz doğranır, maydanoz ve naneler ince ince kıyılıp eklenir çökelek ve zeytinyağıda ilave edilerek kaşıkla karıştırılır ve servise hazır.
afiyet olsun:
5 yorum:
Peynir ayrı bir lezzet katmıştır
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
selamlar
benim de kayınvalidem antakya'lı :) nefis lezzetlerle tanışmama vesile olmuştur muhterem :)
ellerinize sağlık nefis görünüyor
A A çökelek neden kurutulmuş değil olmadı şimdi hemşerim. Adana Antakya çökeleği kurutulmuş yer ama. Bunu yayınlama haaa. :))
gurbet ellerde umduğumuzu değil bulduğumuzu yediğimiz için olabilirmi hemşerim:)
selam
blogunuzdan cok faydalaniyorum sagolun,bende antakyaliyim ama yurt disinda ikamet ediyorum,sizlerden rica evde beyaz cökelegin ana maddesini nasil hazirliyabilirim, sizler yada baskasi aciklarsa cok sevinirim ,saglikla kalin
Yorum Gönder