MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı saf salep
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya
SÜSLEMEK İÇİN:
damla çikolata
şeftali
HAZIRLANIŞI:
şeker ve salep iyice karıştırılır soğuk sütün içine katılır ve damla sakızıda süt soğukken eklenir.
kısık ateşte hiç durmadan tahta kaşıkla karıştırarak pişirilir.
muhallebi kıvamına gelen dondurmamız ocaktan alındıktan sonra yine tahta keşıkla döverek soğutulur.
iyice soğuyan dondurma derindondurucuya kaldırılır ve her 2 saatte bir çıkarılıp tahta kaşıkla dövülür.bu işlem hakiki maraş dondurması gibi olana kadar tekrarlanır .daha sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder