HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

6 Temmuz 2013 Cumartesi

PRATİK MAKLUBE (TAVUKLU PİLAV)

MALZEMELER:
2 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI:
tavuk göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde keselim , pilavı pişirebileceğimiz yuvarlak ve düz kenarlı bir tencerenin içinde kendi yağında  kavuralım,
kavrulan tavuk etlerinin üzerine haşlanmış nohutları dökelim,
diğer taraftan kabukları soyulmuş patatesleri küp küp kestikten sonra kızgın yağda kızartalım,
kızarttığımız patatesleri de nohutların üzerine dökelim ve böylelikle alt kata tavuk etleri ortada nohut üst katta kızarmış patatesler olacak ,
en üst kata ise yıkanmış pirinçler dökülür ,ardından  dört su bardağı sıcak suyu tencerenin kenarından yavaşça, yani pirinçler ve diğer malzemeler birbirine karışmayacak şekilde dökülür.
tuzunu ve karabiberini verdikten sonra kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.
piştikten sonra 10-15 dk kadar dinlendirilip ardından servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

pınar doğan dedi ki...

Süpersin. Ellerine sağlık

MNO dedi ki...

Pınar hanım ben tarifi göremedim siz ne için eline sağlık dediniz. Resim içinmi ��