HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

15 Nisan 2014 Salı

YILLARDIR ERTELENEN TAVUK HAŞLAMA YEMEĞİ:)

Eşiminyıllardır istediği fakat benimse lezzetini çok basit buluptta yapmadığım bir yemek tavuk haşlama...
eşim her istediğinde ya onu yapana kadar kuru fasulye yapalım veya tavukla yapılabilecek daha güzel yemekler yapalım diyen ben en sonunda pes ettim ve eşimin isteğini yerine getirdim:)
tadı güzeldi fakat ben daha yoğun tatlar sevdiğim için ancak bolca limon sıkarak tüketebildim.
eşim se çok beğendi ''işte bu yaa'' dedi:)
MALZEMELER:
2 adet tavuk but
2 adet büyük boy patates
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI:
tavukları yarı kıvamda haşlıyoruz
haşladığımız tavuıkların üzerine iri iri doğranmış havoc ve patatesleri ekliyoruz, ardından kabukları soyulmuş kuru soğan ve sarımsakları bütün halde içine atıyoruz, tuz, ,karabiber ve kekeiğide damat tadımıza gore istediğimiz kadar ekleyip düdüdklü tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bıraıyoruz.
10 dakikada pişiyor control etmekte fayda var.
SERVİS AŞAMASINDA BEN BOL LİMON SUYU İLE TÜKETTİM GÜZEL OLUYOR:)
AFİYET OLSUN 

2 yorum:

meri dedi ki...

damak tadımız aynı olsa gerek bende yoğun tatlar seviyorum ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

teşekkürler:)