MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
pul biber
kekik
12 adet küçük pita ekmek
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 adet domates
2 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
Pita ekmeklerini ben evde hazırladım küçük küçük oldular o yüzden adet i fazla dilerseniz hazır alabilirsiniz o zaman 2 veya 3 ekmek yeterli olacaktır.
Tavuk göğüs etlerini küp küp kesiyoruz tereyağınıda ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişmesini sağlıyoruz , suyunu salıp çeken etlerin üzerine tuz ve baharatları ekliyoruz hafiften kızarana kadar arada sırada karıştırarak soteliyoruz.
Pita ekmeklerimizi küp küp kesiyoruz ve 1 yemek kaşığı tereyağıyla yapışmaz tavada çevirerek biraz kızartıyoruz.
Kızaran pita ekmeklerini servis tabağına alıp üzerine bir kase sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve onunda üzerine pişirdiğimiz tavuk etlerini ekliyoruz en son olarak az yağlı tavada kızarttığımız yeşil biber ve domatesleri yerleştiriyoruz .
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder