kornişon mevsimide artık bitmek üzere , kış hazırlıkları son rutuşlarını yapıyor, turşular, konserveler,erişteler, yufkalar, dipfriz doldurma işlemleri son günlerini yaşamakta ...
RABB'ım hayırla , ağız tadıyla , sağlıkla , huzurla ve en güzeli sevdiklerimizle beraber yemeyi nasip etsin.
kornişon turşusu için gerekli olan
MALZEMELER:
5 kg kornişon salatalık
2 lt üzüm sirkesi
5 yemek kaşığı kaya tuzu
3 baş sarımsak
1 yemek kaşığı limon tuzu
yarım demet taze nane
HAZIRLANIŞI:
salatalıkları kavanoza diziyoruz yarıya gelince ayıklanmış sarımsaklardan serpiştiriyoruz ve yıkanmış olan taze nanenin yarısını koyuyoruz, üzerine tekrar salatalıkları diziyoruz en üste yine sarımsakları ve naneyi koyuyoruz.
diğer yandan kaya tuzu ve limon tuzunu sirkenin içinde eritiyoruz turşunun üzerine döküyoruz kavanozun eksik kalan kısmını kaynamış soğumuş su ile dolduruyoruz ve kapağını sıkıca kapatıp mutfak tezgahının bir kenarına alıyoruz.
günde 1 defa tuzunu ve ekşisini control ediyoruz 2 gün içinde belli oluyor zaten 10-15 gün sonar turşularınız yemeye hazır.
AFİYET OLSUN:)
3 yorum:
bakınca ınsanın canı istiyor.ellerine sağlık canım.afiyetle yersin insallah.sevgiler.
ORTAĞIM CAN:!!ELLERİNE SAĞLIK
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Yorum Gönder