HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

10 Kasım 2014 Pazartesi

SÜTLÜ İRMİK TOPLARI& SULTAN LOKUMU& RAFAELLO TARİFİ

 SELAMUNALEYKUM,
öncelikle alıp verdiğimiz her nefes için sonsuz şükürler olsun.......
Hayat ne kadar da hızlı geçiyor öyle değilmi?
blog camiasında koskoca 7 yılı geride bırakmışım bile , daha dün gibiydi ..
eşimin ısrarı üzerine blog sayfası açmıştım boş vakit değerlendirmek için hobi niyetiyle ,
ancak bugün öyle bir hal aldıkı bu sevda yayın yapmadığım zamanlarda kendimi suçlu hissediyorum ,
beni takip eden insanların hakkını yediğimi düşünüyorum , yoğun bir sınav döneminden geçmeme ragmen sık sık yeni tarifler deneyip paylaşma ihtiyacı hissediyorum,
tabi ki bu durumdan en çok ev halkı yararlanıyor :)
denemek istediğim tariflerden biriside ismi rafaello mu? yoksa sultan lokumu mu? yoksa sütlü irmik topları mı? bilemiyorum değişik isimlerle paylaşılıyor ..
ama ismi ne olursa olsun bende tadı değişmez güzellikte her daim akılda kalacak hafif bir tat.
özellikle doğumgünü masalarında çok şık duracak ve küçük çocukların asla hayır diyemeyeceği bir tariff.


 MALZEMELER:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
 1  su bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı kakao
bonibon
HAZIRLANIŞI:
süt, irmik ve şekeri soğuk haliyle karıştırıyoruz ve ocakta kısık ateşte pişiriyoruz.
katılaşan yani pişen karışımın içine vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
soğuyana kadar karıştırıyoruz ve iyice soğuduktan sonar toz haldeki krem şantiyi içine katıp karıştırıyoruz.
bir kaseye su koyup elimizi suya batırıp hamurdan bir parça alıyoruz ve yuvarlak toplar yapıyoruz, yaptığımız topları ister sade hindistan cevizine ister kakaolu hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alıyoruz. üzerlerine bonibon ila süsleme yapıyoruz.
AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com