MALZEMELER:
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı kahvaltılık gevrek
HAZIRLANIŞI:
margarin ve pudra şekeri elimizle ezerek eritelim ve sıvı yağıda ekleyerek güzelce karışmasını sağlayalım,
üzerine yumurtayı ilave edip karıştıralım,
nişastayıda ekledikten sonar un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma katalım ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor ( un eklerken azar azar eklersek daha iyi kıvam elde etmiş oluruz)
hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapıp tepsiye diziyoruz
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz ve iyice soğuyan kurabiyeleri once benmari usulü ile eritilmiş çikolataya daha sonra robotta çekilmiş kahvaltılık gevreklere batırıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı kahvaltılık gevrek
HAZIRLANIŞI:
margarin ve pudra şekeri elimizle ezerek eritelim ve sıvı yağıda ekleyerek güzelce karışmasını sağlayalım,
üzerine yumurtayı ilave edip karıştıralım,
nişastayıda ekledikten sonar un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma katalım ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor ( un eklerken azar azar eklersek daha iyi kıvam elde etmiş oluruz)
hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapıp tepsiye diziyoruz
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz ve iyice soğuyan kurabiyeleri once benmari usulü ile eritilmiş çikolataya daha sonra robotta çekilmiş kahvaltılık gevreklere batırıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder