ÖRGÜ KURABİYE tarifi benim çok hoşuma gitti sizzler ne düşünürsünüz bilemiyorum tariff vereyim sizlerde kendi kararınızı verin...
MALZEMELER:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve sıvı yağı elimizle karıştırıyoruz,
süt, yumurta akını ve tuzuda ekledikten sonra 1 su bardağı un ile beraber kabartma tozunu eleyerek karışıma katalım,
ardından kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim ve yoğuralım.
kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak şerit haline getirip ikiye katladıktan sonra simit şekli verelim .
tüm hamurdan aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörekotu serpelim.
200 derecelik fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:
MALZEMELER:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve sıvı yağı elimizle karıştırıyoruz,
süt, yumurta akını ve tuzuda ekledikten sonra 1 su bardağı un ile beraber kabartma tozunu eleyerek karışıma katalım,
ardından kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim ve yoğuralım.
kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak şerit haline getirip ikiye katladıktan sonra simit şekli verelim .
tüm hamurdan aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörekotu serpelim.
200 derecelik fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder