selamunaleyküm can dostlar,
bizi bu güzel ramazan-ı şerif ayına ulaştıran RABB'e sonsuz hamd-ü senalar olsun.
uzun zamandır paylaşım yapamıyorum ,malum ders çalışıyordum
hamdolsun ki çalışmalarım sonuç verdi ve okulumu bitirdim:)
şimdi sırada bu okulu biraz daha yükseltmek var inşallah, temmuz ayında bunun için bir sınava daha gireceğim ve kazanabilirsem
okulumu tamamlamayı düşünüyorum, bunun için ders çalışmaya devam...
ders çalışacağım derken sizleri tariflerden ve kendimden uzak tutmamaya özen göstereceğim, sizler ve güzel, samimi yorumlarınız bana
ilham oluyorsunuz hepinize çok teşekkür ediyorum.
mevsim yaz ve ramazan dolayısıyla insanlar oruçlu ,
oruçlu kalma süresi uzun olduğundan vücudun şeker ihtiyacı oldukça fazla oluyor ve bu şeker ihtiyacını kola, gazoz, hazır dondurma (dondurma ile alakası olmayan şeyler) ile karşılamaya çalışıyor insanlar ,oysa bizim ecdadımızdan bize miraz kalan kültür harikası güzelim ''SÜTLÜ AŞ'' ''SÜTLAÇ'' tarifimiz var . Anne usulü yaparız ve günümüz şartlarına gore süsleriz;)
hem enerji ihtiyacımızı karşılarız hem damağımızı şenlendiririz hem de gözümüze bir şölen yaşatırız.
bu kadar uzun lafın ardından tarife geçebiliriz.
MALZEMELER:
2.5 lt süt
2 çay bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
6-7 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limunun tamamı soyulmuş kabuğu
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
hindistan cevizi
damla çikolata
tarçın
HAZIRLANIŞI:
2.5 su bardağı suyun içine yıkanmış pirinçler konur ve ocakta suyunu çekene kadar pişirilir ,suyunu çekince üzerine 2.5 lt süt eklenir .
Pirinçler tam olarak pişene kadar arada sırada karıştırarak pişmeye bırakılır, kabuğu bir bütün olarak soyulan limonun kabuğunu da ekleriz
pirinçler patlayıp güzelce yumuşayınca şekerini ilave ederiz ,10-15 dk kdar daha kaynattıktan sonar vanilyasını ekleyip içindeki limon kabuğunu içinden çıkardıktan sonra ocaktan alıp kaselere doldururuz.
NOT:
fırın sütlaç yapmak için aynı usulle pişirdikten sonra güveç kaselerine doldurup fırın tepsisine dizeriz ve kaselerin dıştan yarısına gelecek kadar su ile doldururuz tepsiyi ardından 250-300 gerecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
AFİYET OLSUN:)
bizi bu güzel ramazan-ı şerif ayına ulaştıran RABB'e sonsuz hamd-ü senalar olsun.
uzun zamandır paylaşım yapamıyorum ,malum ders çalışıyordum
hamdolsun ki çalışmalarım sonuç verdi ve okulumu bitirdim:)
şimdi sırada bu okulu biraz daha yükseltmek var inşallah, temmuz ayında bunun için bir sınava daha gireceğim ve kazanabilirsem
okulumu tamamlamayı düşünüyorum, bunun için ders çalışmaya devam...
ders çalışacağım derken sizleri tariflerden ve kendimden uzak tutmamaya özen göstereceğim, sizler ve güzel, samimi yorumlarınız bana
ilham oluyorsunuz hepinize çok teşekkür ediyorum.
mevsim yaz ve ramazan dolayısıyla insanlar oruçlu ,
oruçlu kalma süresi uzun olduğundan vücudun şeker ihtiyacı oldukça fazla oluyor ve bu şeker ihtiyacını kola, gazoz, hazır dondurma (dondurma ile alakası olmayan şeyler) ile karşılamaya çalışıyor insanlar ,oysa bizim ecdadımızdan bize miraz kalan kültür harikası güzelim ''SÜTLÜ AŞ'' ''SÜTLAÇ'' tarifimiz var . Anne usulü yaparız ve günümüz şartlarına gore süsleriz;)
hem enerji ihtiyacımızı karşılarız hem damağımızı şenlendiririz hem de gözümüze bir şölen yaşatırız.
bu kadar uzun lafın ardından tarife geçebiliriz.
MALZEMELER:
2.5 lt süt
2 çay bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
6-7 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limunun tamamı soyulmuş kabuğu
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
hindistan cevizi
damla çikolata
tarçın
HAZIRLANIŞI:
2.5 su bardağı suyun içine yıkanmış pirinçler konur ve ocakta suyunu çekene kadar pişirilir ,suyunu çekince üzerine 2.5 lt süt eklenir .
Pirinçler tam olarak pişene kadar arada sırada karıştırarak pişmeye bırakılır, kabuğu bir bütün olarak soyulan limonun kabuğunu da ekleriz
pirinçler patlayıp güzelce yumuşayınca şekerini ilave ederiz ,10-15 dk kdar daha kaynattıktan sonar vanilyasını ekleyip içindeki limon kabuğunu içinden çıkardıktan sonra ocaktan alıp kaselere doldururuz.
NOT:
fırın sütlaç yapmak için aynı usulle pişirdikten sonra güveç kaselerine doldurup fırın tepsisine dizeriz ve kaselerin dıştan yarısına gelecek kadar su ile doldururuz tepsiyi ardından 250-300 gerecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder