HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

29 Ocak 2011 Cumartesi

PORTAKAL SOSLU TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER:
2 lt süt
1  paket margarin
7 kahve fincanı un
7 kahve fincanı şeker
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
2 büyük boy portakal
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
isteğe göre 1 paket vanilin
ÜZERİ İÇİN.:
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Margarini bir tencereye alıp eritiyoruz, eriyen margarinin üzerine unu ekliyoruz ve çiğ un kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Sonra şekeri ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonrada  soğuk sütü üzerine boşaltıyoruz  ve damla sakızlarını ilave ediyoruz. bu arada sürekli hızlı bir şekilde karıştırıyoruz topaklanma olmasın diye.
katı bir muhallebi kıvamına geldiğinde vanilini ve portakal kabuğu rendesini  ekleyip ocaktan alıyoruz.Bundan sonra 15 dakika mikserin en yüksek devirinde çırpıyoruz.
Su ile ıslatılmış dikdörtgen BORCAM kalıba döküyoruz.tatlımız bir kenarda soğurken diğer tarafta sıkılmış portakal suyunu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı bir tencerede jöle kıvamına gelene kadar karıştırrarak pişiriyoruz. soğuyan tatlının üzerine döküyoruz.
En son servis öncesinde hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz.

1 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Portakal sos harika bir fikir. Ellerinize sağlık, nefis olduğuna eminim. Afiyetler olsun.
Sevgiler.