MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
un
tuz
su
maya
İÇ HARÇ İÇİN
yarım kg ıspanak
4-5 yemek kaşığı çökelek
3 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytin yağı
1 orta boy kuru soğan
HAZIRLANIŞI:
istediğiniz ölçülerde sade mayalı, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
diğer yandan güzelce yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakların üzerine soğanı incecik kıyıyoruz, çökeleği ve biber salçasını koyup güzelce elimizle yoğururcasına karıştıryoruz.
(ıspanaklar çiğden olduğu için)
mayalanan hamurumuzdan bezeler yapıp bir tepsiye diziyoruz,
ilk yaptığımız bezeden başlayarak böreklerimizi yağla açmaya başlıyoruz
ve
hazırladığımız ıspanaktan ince bir şerit halinde hamurun kenarına yayıyoruz
rulo yapıp gül şekli veriyoruz..
en son da üzerine elimizle yağ sürüyoruz
(iyice kızarması için)
220 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
1 yorum:
Şimdi orada olmak vardı
ya da;
Şimdi burada olması vardı... :)
Yorum Gönder