MALZEMELER:
yarım bayat ekmek
2 adet yumurta
2 adet domates
1 adet yeşil biber
7-8 adet zeytin
bir küçük kase beyaz peynir
2 kibrit kutusu kadar kaşar
dörtte bir kangal sucuk
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
ekmek,domates ,biber,zeytin ve sucuklar doğranır ,peynirler rendelenir.
yumurta ve eritilmiş tereyağı çırpılır doğranmış malzemelerin üzerine dökülüp karıştırılır.
yapışmaz tava içerisine biraz sıvı yağ gezdirilir ve hazırlanan karışım tavaya konup elle sıkıca bastırılır.
kısık ateşte altı nar gibi kızarana kadar kapağı kapatıp pişirilir.
altı piştikten sonra düz bir tabak yardımıyla ters çevrilip digger tarafınında pişmesi sağlanır.
her iki tarafı da kızardıktan sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN:)
7 yorum:
kahvaltı için pek pratik bir tarif,ellerin dert görmesin sevgilerimle
kahvaltı için harıka bir lezzet,ellerine saglık canım.
Ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir fikir ellerine sağlık sevgiler:)
ne güzel artık bayat ekmek gibi sorunlar olmuyor..buna benzer tarifler çoğaldıkça bayat ekmek diye bişey kalmayacak...hatta bayat ekmek ararsak şaşma:))) ellerine sağlık harika bir tarif.
Merhaba
geçende denedim ama benimki tavaya yapıştı. Tadı güzeldi bu akşam tekrar yapacağım nasipse ama bu yapışma işini nasıl çözdünüz?
bence tava da sorun olabilir çünkü ben ilk yaptığımda kullandığım tava güzeldi ve yapışmadı fakat ikinci denememde tavam pek iyi değildi ve yapıştı Teflon tavanın kalın olması gerekiyor...
Tekrar merhaba
Tavaya yapistiran bendim.
Daha sonradaki denemelerimde hic yapistirmadim. Demek ilk seferin azizligine ugradim :)
Hakikaten cok pratik ve guzel bir lezzeti olan tarif. diger bayat ekmek tarifleri bizi bukadar cezbeymemisti. Cok tesekkurler
Yorum Gönder