MALZEMELER:
4 adet kabak
200 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kase domates püresi
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kuzu etleri sıvı yağda kavrulur
üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir,
küçük küçük doğranmış biberlerde eklendikten sonra,
küp küp doğradığımız kabakları ve domates püresinide ilave edip 1 çay bardağı su ve baharatlarıda ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
yaklaşık 40 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
4 adet kabak
200 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kase domates püresi
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kuzu etleri sıvı yağda kavrulur
üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir,
küçük küçük doğranmış biberlerde eklendikten sonra,
küp küp doğradığımız kabakları ve domates püresinide ilave edip 1 çay bardağı su ve baharatlarıda ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
yaklaşık 40 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
ellerine sağlık canım..nefis bir tabak..sevgiler
Artık taze taze kabaklarla neler yaparız dimi,ellerine sağlık güzel bir menü olmuş :)
Yorum Gönder