HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

3 Mayıs 2013 Cuma

KATIKLI EKMEK , BİBERLİ EKMEK

hayırlı sabahlar, hayırlı hafta sonları canlarım.
RABBim herkese sağlık sıhhat, afiyet , huzur, helalinden bol rızık nasib eylesin inşallah.
sağlık ne kadarda önemli bir şeymişte haberimiz yokmuş.
dün Sabah uykudan uyandıktan sonraydı yatağımı toplamaya çalışırken yaptığım ters bir hareket sonucu belimi incittim ve 2 gündür hareket etmek işkeneceye dönüşüyor.
RABBimin izni ve dostlar duası ile şifa bulmak istiyorum inşallah.
DUA BEKLİYORUM...
gelelim tarifimize,
katıklı ekmek çok değişik şekillerde yapılır ANTAKYA ve çevresinde bende bir ANTAKYA lı olarak elimden geldiği kadar her çeşidini paylaşmaya çalışacağım sizlerle ...
bu defa kaytaz böreği formatında yumuşacık katıklı yada biberli ekmek(börek) tarifini paylaşayım.
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN :
kulak memesi kıvamında un,tuz, su ve mayadan oluşan bir hamur.
İÇ MALZEMESİ:
 bir kase çökelek
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı zahter
1 çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
yarı demet maydanoz
2 adet domates rendesi
yarım su bardağı hakiki zeytin yağı
1 tatı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
HAMURU AÇMAK İÇİN:
zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
kaytaz böreğinin hamuru gibi hazırladığımız hamurumuzu tıpkı kaytaz böreği gibi açıp kare olacak şekilde katlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
digger yandan soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp digger tüm malzemelerle bir araya getirip güzelce karıştırıyoruz.
karışımımızı tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerlerine sürüyoruz.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
 


3 yorum:

LeylaK dedi ki...

Biberli ekmeği çok severim. ama hiç bu kadar şirinlerini görmedim :) bayıldım...

Leyla'nın Kahve Dükkanı

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık yine döktürmüşsün.....

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim ALLAH razı olsun.