HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

13 Ekim 2014 Pazartesi

ANTAKYA YEMEĞİ LİBİYE KOSERVESİ (KIŞ HAZIRLIKLARI)

Kış hazırlıklarına hızlı bir şekilde devam etmem gerekiyor zira kış gelmek üzere , öyle ki, bazı bölgelere geldi bile:(
LİBİYE Antakya için özel bir sebzedir ve yaz aylarında sık tükettiğimiz bir yemek çeşididir.
şimdi özellikle güz (sonbahar) libiyesi çok lezzetli olur conserve kurmak için son günler...,
MALZEMELER:
2 kg libiye
1.5 kg domates
2 adet kırmızı biber
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
libiyeler ayıklanıp yıkanır ve biberlerle birlikte  küçük küçük doğranır, doğranan libiyeler, biberler  tencereye konur ve sararana kadar yarı kıvamdan az pişmesi sağlanır.
sararan libiyelerin üzerine küp doğranmış domatesler eklenir, kaya tuzunuda ekleyip  kaynayana kadar pişirilir ve kaynayınca sıcak sıcak conserve kavanzlarına doldurulur yeni kapakları sıkıca kapatılır. soğuyana kadar kavanozları yerinden oynatmamak gerekiyor!
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: