Yeşil fasulye konservesi için gerekli,
MALZEMELER:
2 kg fasulye
1.5 kg domates
2 adet kırmızı biber
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
fasulyeler yıknıp ayıklanır ve yan yan doğranır , ardından tencereye konur ve 5-10 dk kadar bir iki defa karıştırarak yarı kıvamdan az pişirilir.ardından kabukları soyulmuş doğranmış domatesleride ekleyerek tuzunuda katıp kaynayana kadar pişiriyoruz. sıcak sıcak kavanozlara doldurup yeni kapaklarını sıkıca kapatıp soğıumaya bırakıyoruz.
soğuduktan sonar kiler raflarınıza kaldırıp kış aylarında tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
DOMATES KONSERVESİ İÇİN
MALZEMELER:
15 kg domates
3 yemek kaşığı kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır tencereye alıp kaynamaya bırakılır ve kaynama aşamasına gelince tuz ilave edilir.fokur fokur kaynayan domatesleri kavanozlara sıcak sıcak doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır .
soğuduktan sonra kullanmak üzere kaldırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
MALZEMELER:
2 kg fasulye
1.5 kg domates
2 adet kırmızı biber
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
fasulyeler yıknıp ayıklanır ve yan yan doğranır , ardından tencereye konur ve 5-10 dk kadar bir iki defa karıştırarak yarı kıvamdan az pişirilir.ardından kabukları soyulmuş doğranmış domatesleride ekleyerek tuzunuda katıp kaynayana kadar pişiriyoruz. sıcak sıcak kavanozlara doldurup yeni kapaklarını sıkıca kapatıp soğıumaya bırakıyoruz.
soğuduktan sonar kiler raflarınıza kaldırıp kış aylarında tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
DOMATES KONSERVESİ İÇİN
MALZEMELER:
15 kg domates
3 yemek kaşığı kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır tencereye alıp kaynamaya bırakılır ve kaynama aşamasına gelince tuz ilave edilir.fokur fokur kaynayan domatesleri kavanozlara sıcak sıcak doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır .
soğuduktan sonra kullanmak üzere kaldırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder