SELAMUNALEYKUM ..
Yaz aylarının tamemen bittiği kış aylarının bize soğuk fakat bir o kadar da güzel yüzünü gösterdiği şu günlerde artık yavaş yavaş kış yemekleri tarifleri vermeye başlamak gerekiyor diye düşünüyorum.
kış sebzeleri içerisinde en başta ıspanak geliyor elbette,
bol demir içeriğiyle güneşi pek göremediğimiz kış günlerinde imdadımıza yetişiyor.
ALLAH'ın verdiği nimetlere sonsuz ŞÜKÜRler olsun...
ıspanak sebzesinden çeşitli şekillerde yararlanmak mümkün ancak benim küçüklüğümden beri sevdiğim bir yemektir ''yoğurtlu ıspanak''
haşlayarak yapanlarda varmış, fakat ben kavurmasını daha çok seviyorum.
MALZEMELER:
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
yarım kahve fincanı zeytin yağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
ıspanaklar yıkanır doğranır bir kenarda suyu süzülürken
digger yandan soğan küçük küçük doğranır tencereye alınır zeytinyağıda eklenip üzerine hemen ıspanaklar ilave edilir ocağın altı açılır.
kısık ateşte arada sırada karıştırarak kavrulması sağlanır.
ıspanaklar once suyunu salar tekrar suyunu çeker 5-6 dk daha pişerse yeterli olur .
en son tuzu ilave edilir karıştırılır.
biraz soğuduktan sonra üzerine bolca yogurt döküp servis yapabilirsiniz.
et yemeklerinin yanında güzel bir garniture olarak da düşünülebilir.
AFİYET OLSUN:)
Yaz aylarının tamemen bittiği kış aylarının bize soğuk fakat bir o kadar da güzel yüzünü gösterdiği şu günlerde artık yavaş yavaş kış yemekleri tarifleri vermeye başlamak gerekiyor diye düşünüyorum.
kış sebzeleri içerisinde en başta ıspanak geliyor elbette,
bol demir içeriğiyle güneşi pek göremediğimiz kış günlerinde imdadımıza yetişiyor.
ALLAH'ın verdiği nimetlere sonsuz ŞÜKÜRler olsun...
ıspanak sebzesinden çeşitli şekillerde yararlanmak mümkün ancak benim küçüklüğümden beri sevdiğim bir yemektir ''yoğurtlu ıspanak''
haşlayarak yapanlarda varmış, fakat ben kavurmasını daha çok seviyorum.
MALZEMELER:
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
yarım kahve fincanı zeytin yağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
ıspanaklar yıkanır doğranır bir kenarda suyu süzülürken
digger yandan soğan küçük küçük doğranır tencereye alınır zeytinyağıda eklenip üzerine hemen ıspanaklar ilave edilir ocağın altı açılır.
kısık ateşte arada sırada karıştırarak kavrulması sağlanır.
ıspanaklar once suyunu salar tekrar suyunu çeker 5-6 dk daha pişerse yeterli olur .
en son tuzu ilave edilir karıştırılır.
biraz soğuduktan sonra üzerine bolca yogurt döküp servis yapabilirsiniz.
et yemeklerinin yanında güzel bir garniture olarak da düşünülebilir.
AFİYET OLSUN:)
1 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK
Yorum Gönder