B u gün 23 NİSAN ve aynı zamanda REGAİP KANDİLİ,
RABB'im tüm islam alemine hayırlar getirsin inşallah,
Okul yararına düzenlenen kermes için bizim sınıfa yaş pasta görevi verildi, çocukların ilgisini çeker ve daha hızlı satılır düşüncesiyle truff hazırladım.
Kızımın okulunda 23 nisan etkinlikleri esnasında satışı yapılmak üzere düzenlenen kermes için hazırladığım trufflarımızı inşallah beğenirsiniz.
MALZEMELER:
önceden hazırladığınız herhangi bir kek
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
hindistan cevizi
renkli granül şeker
bonibon
HAZIRLANIŞI:
süt,şeker,nişasta ve vanilya soğukken karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirirlir.
pişen krema biraz soğurken kekler ufalanır ve soğuyan krema içine katılıp yoğrulur.
hamur haline geliyor zaten ve yumuşak kıvama gelen keklerimizi elimizde yuvarlayarak ortalarına çukur açılır.
hindistan cevizi ve renkli granül şekerlere bulanarak tepsiye dizilir ortalarına köpürtülmüş krem şanti sıkılarak üzerlerine renkli şekerlerle süslenir.
AFİYET OLSUN:)
RABB'im tüm islam alemine hayırlar getirsin inşallah,
Okul yararına düzenlenen kermes için bizim sınıfa yaş pasta görevi verildi, çocukların ilgisini çeker ve daha hızlı satılır düşüncesiyle truff hazırladım.
Kızımın okulunda 23 nisan etkinlikleri esnasında satışı yapılmak üzere düzenlenen kermes için hazırladığım trufflarımızı inşallah beğenirsiniz.
MALZEMELER:
önceden hazırladığınız herhangi bir kek
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
hindistan cevizi
renkli granül şeker
bonibon
HAZIRLANIŞI:
süt,şeker,nişasta ve vanilya soğukken karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirirlir.
pişen krema biraz soğurken kekler ufalanır ve soğuyan krema içine katılıp yoğrulur.
hamur haline geliyor zaten ve yumuşak kıvama gelen keklerimizi elimizde yuvarlayarak ortalarına çukur açılır.
hindistan cevizi ve renkli granül şekerlere bulanarak tepsiye dizilir ortalarına köpürtülmüş krem şanti sıkılarak üzerlerine renkli şekerlerle süslenir.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder