MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yogurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı katı pekmez
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
ve dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
pekmezli şerbeti bir kenarda kaynatırken digger taraftan irmik,un,şeker,yumurta,yoğurt, tarçın ve karbonat once kuru malzemeler olmak üzere tüm malzemeler güzelce karıştrılır.
yağlanmış cam tepsiye dökülür ve yağlanmış el ile üzeri düzeltilir. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek pişirir gibi üzeri kızarıncaya kadar fırının kapağı açılmadan pişrilir.
pişen tatlımız soğuduktan sonar kaynattığımız pekmezli şerbeti ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine döküyoruz ve şerbetini çektikten sonra hindistan cevizi ve cevizle süslenir.
AFİYET OLSUN:)
6 yorum:
elinize sağlık.bende antakyalıyım, antakyada oturuyorum. Antakyamızın lezzetlerini tanıttığınız için Allah razı olsun.
Çok şık görünüyor pekmezli hiç yemedim ama güzel olacağını tahmin ediyorum ellerine sağlık:))
Offf çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Canım benim. Pekmezlide değişik olmuş.
Antakya tatlısı mı bu? Çok nefis bir görüntüsü var. Ellerine sağlık.. Bayılıyorum Antakya mutfağına..
TEŞEKKÜR EDERİM :)
EVET CANIM PEKMEZLİ ŞAM TATLISI ANTAKYA USULÜ
benim adım melek, sizdemi antakyada oturuyorsunuz?
Yorum Gönder