HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

17 Nisan 2015 Cuma

SOKAK SİMİDİ /// ESKİŞEHİR SİMİDİ/// ANKARA SİMİDİ(SİMİİİTTTTÇÇÇİİİİİ)

 EEE malum yıllardır Eskişehirde yaşıyorum, artık Eskişehir'e özgü lezzetlerden de bilgi vermek ve tariff paylaşmak gerek .
Eskişehirde  çarşıda gezerken alıpta yemek istediğim tek şeydir simit,
çıtır çıtır, sıcacık,buram buram kokusuyla yerken  insanın aklını başından alır adeta,,
herzaman çarşıdan almak olmuyor tabi ki,
benim gibi herşeyin doğalını, en sadesini isterseniz iş başa düşer her zaman ki gibi,
tam da sınav öncesi stress doruğa çıkmışken kolları sıvayıp terapi merkezi(mutfağa)ne doğru yola çıktım .
İyiki çıkmışım sokak simitlerimiz harika oldular ,
ister Sabah kahvaltısında peynir,zeytin ve domatesle beraber,
isterseniz 5 çayında çayın yanında,
isterseniz de simit kebabı yaparak akşam yemeği için ana menu olarak tüketebileceğimiz harika simitler elde ettik .


 SOKAK SİMİDİ NASIL YAPILIR?
ESKİŞEHİR SİMİDİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
1 su bardağı yağlı süt
1 su bardağı su
1 yumurta
1/4 yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar un

 HAZIRLANIŞI:
ılık haldeki süt ve suyu bir kabın içine alıp mayayı eritiyoruz.
Tuz ve şekeri ekledikten sonra yavaş yavaş unu ilave ediyoruz kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak şekilde hamuru  yoğuruyoruz.
Hamurumuz dinlenirken bir taraftan 2 paket susamı kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Digger taraftan 2 yemek kaşığı pekmezi yarım fincan suda eritip geniş bir tabağa alıyoruz.

Mayalanan hamurumuzu 20 eşit bezeye bölüyoruz ve bezeleri şeritler halinde yuvarlıyoruz ve ikişerli olarak birbirine dolayarak kıvırıp halka şekli veriyoruz.
Halka şekli verdiğimiz simitleri once pekmezli suya ardından kavrulmuş susama batırıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: