Ramazan'ın birinci günü için hazırlamıştım aslında , ancak bugün yayınlamak kısmet oldu
neyse canım çok geç kalmış sayılmam demi ama ;)
ramazan'ın birinci gün menüsünde
MERCİMEK ÇORBASI
FIRINDA BAHARATLI PATATES
FIRINDA HAMSİ
SALATA
ve resimde görünmeyen
KETE
var
MALZEMELER:
1 kg hamsi
4-5 adet orta boy patates
tuz
pul biber
kimyon
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
temizlenmiş yıkanmış hamsilerin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber
ve 1 çay kaşığı kimyon ekleyip harmanlıyoruz,
aynı baharatlarla ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soyulmuş elma dilimi kesilmiş patatesleride baharatlıyoruz ,
cam tepsinin ortasına hamsileri ve kenarlarına patatesleri dizip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede patatesler kızarana kadar fırının orta katında pişiriyoruz.
yanında kaşık salata ve mercimek çorbası ile servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
neyse canım çok geç kalmış sayılmam demi ama ;)
ramazan'ın birinci gün menüsünde
MERCİMEK ÇORBASI
FIRINDA BAHARATLI PATATES
FIRINDA HAMSİ
SALATA
ve resimde görünmeyen
KETE
var
MALZEMELER:
1 kg hamsi
4-5 adet orta boy patates
tuz
pul biber
kimyon
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
temizlenmiş yıkanmış hamsilerin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber
ve 1 çay kaşığı kimyon ekleyip harmanlıyoruz,
aynı baharatlarla ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soyulmuş elma dilimi kesilmiş patatesleride baharatlıyoruz ,
cam tepsinin ortasına hamsileri ve kenarlarına patatesleri dizip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede patatesler kızarana kadar fırının orta katında pişiriyoruz.
yanında kaşık salata ve mercimek çorbası ile servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
afiyet olsun ellerine sağlık canım...hayırlı ramazanlar
ALLAH razı olsun ablam...
Yorum Gönder