HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

5 Şubat 2012 Pazar

KABAK BORANİYESİ::(( özür buluşması

BU KADAR UZUN BİR ARADAN SONRA SİZLERLE TEKRAR BULUŞABİLECEĞİMİ TAHMİN BİLE EDEMİYORDUM . BİLGİSAYARIMDAN KAYNAKLANAN BİR UZAKLAŞMA YAŞADIK
ARTIK BURDAYIM İNŞALLAH...



BU SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE ENFES BİR YEMEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.. ANTAKYA'NIN VAZGEÇİLMEZ YEMEKLERİNDENDİR KABAK BORANİYESİ
DİLERSENİZ PATATESLİ KÖFTEYLE DİLERSENİZ MİS GİBİ FİRİKLİ AŞLA BERABER TÜKETİLEBİLECEK TAM DOYUMLUK BİR YEMEK.


MALZEMELER:
3-4 dilim kış kabağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase dolusu tuzlu yoğurt
1 su bardağı et suyu
200 gr kuşbaşı et
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz biber
tuz


HAZIRLANIŞI:
kuşbası etler tereyağında bir güzel kavrulur,küçük küçük doğranmış soğanlarda etlerin üzerine dökülür, haşlanmış nohut ve küp küp doğranmış kabaklar da ilave edilerek şöyle bir çevrilir ve et suyu yüzünü geçecek kadarda su eklenerek pişmeye bırakılır.
kabaklar ve etler pişmek üzereyken tuzlu yoğurt ilave edilir, ihtiyaca göre tuz eklenir tekrar pişmeye bırakılır.
artık kabaklar ve etler iyice pişmiştir, tüm malzemeler birbiri ile özleşmiştir işte bundan sonra nanesini ve toz biberini ekleme zamanı karıştirdıktan sonra altını kapatabiliriz..
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Afiyet, şifa olsun.
Sevgiler.