HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

18 Ocak 2014 Cumartesi

ANTAKYA'lıdan GERÇEK KEREBİÇ TARİFİ


SELAMUN ALEYKUM ARKADAŞLAR;
uzun zaman oldu yazmayalı yoğun bir final dönemi içerisindeyim 1 hafta kaldı inşallar finallerden başarıyla çıkabilirsem sizlerle daha fazla vakit geçirmeyi planlıyorum ALLAH nasib ederse...
şimdi ortalıkta dolanan değişik kerebiç tariflerini gördğkten sonar bir antakyalı olarak hemen duruma müdahale etmem gerektiğini anladım:)
işte tariff:
MALZEMELER:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ayçiçekyağı
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri(isteğe bağlı)
aldığı kadar un

 



 
İÇ MALZEME:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
hamuru hazırlamak için su hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ,
unu oncelikle 3 su bardağı kadar kullanalım ve yoğurmaya başlayalım ,
biraz katı kıvama geldiyse tamam demektir ve suyunu ilave edebiliriz
suyunuda ekledikten sonra kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edelim gerekirse un ekleyebiliriz.
not:(yağları karıştırıp unuyla birlikte yoğurmamızın sebebi kıyır kıyır bir kerebiç olması için)
hamuru hazırladıktan sonra içi malzememiz için gerekli tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizin ortasında yuvarlak bir şekilde açıyoruz ve içine 1 tatlı kaşığı iç malzeme ile dolduruyoruz ve kapatıyoruz. daha sonra kerebiç kalıbına bastırıp çıkarıyoruz .(kerebiç kalıbı bulamayanlar için, kerebiç kalıbı olmadan once ANTAKYAda nasil kerebiç yapılırdı? bunuda en kısa zamanda resimleyip sizlerle paylaşıcam inşallah)
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN


8 yorum:

yildiz dedi ki...

Insallah finallerinde basarili olursun,Rabbim seni ve tüm calisanlari darda birakmasin...
Bu tatliyi cok gördüm,ama yapabilme gibi bir sansim yok maalesef.Ellerine saglik canim,yiyenlere afiyetler olsun...

Mutluluklar Sokağı dedi ki...

AŞKOLSUN İNSAN GÖNDERMEZMİ BİR TABAK
KIZIMI VERDİM TAA HATAYLARA:)ELLERİNİZE SAĞLIK AFİYETLE

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

afyondamısın hatice ablam ? kızı antakyanın yerlisine mi verdin hayırlı olsun:)

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

neden yapamazsın yıldız abla ?

gelinsepeti dedi ki...

eline sağlık canım. çok güzel görünüyor .yiyenlere afiyet olsun.

KENDİMCE SEYLER dedi ki...

ellerinize sağlık,sanırım Antakyalısınız,ben de antakyada oturuyorum sizi takip ediyorum bende sizi beklerim...

elif dedi ki...

Merhaba , Kömbe ve kerebiç kalıbı almak isterseniz Antakya dan 2 günde elinizde olacak şekilde gönderim yapan site :
www.hataydanal.com

Ezgi Sevindik dedi ki...

Bende Antakya'nın yerlisiyim. Ben 2 bardak zeytin yagı 1 su bardagi su ile yapıyorum.Kabartma tozu kullanmıyorum.