HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

8 Temmuz 2014 Salı

YİNE BİR ANTAKYA KLASİĞİ KÜLÇE ( REZENELİ BÖREK)

 Eveeeeet yine bir ANTAKYA klasiği ile burdayım arkadaşlar.,
KÜLÇE ANTAKYA'da özellikle ramazan ayında olmazsa olmaz yemeklerdendir .
yanında mis gib aya çorbası ile iftar sofralarında baş köşede yerini alır.
içerisindeki bolca rezeneden dolayı hem sindirime yardımcı hemde ramazan münasebetiyle midesinde gaz problemi yaşayanlara şifa olur ALLAH' ın izniyle...
tüm aşamalarını resimledim inşallah en iyi şekilde tariff edebilirim.
 MALZEMELER:
un, tuz , su ve maya
ARASI İÇİN:
3 yemek kaşığı toz haline getirilmiş rezene
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
100 gr tereyağı
1 fincan zeytinyağı
1 fincan ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI:
un,tuz,su ve mayadan oluşan çok çok yumuşak ele yapışır kıvamda bir hamur hazırlıyoruz .
hamurumuzu iki katı kabarana kadar mayalıyoruz.
mayalanan hamurumuzu yumurtadan biraz büyük bezelere ayırıyoruz.
diğer yandan tereyağını eritip üzerine diğer yağlarıda ekleyip karıştırıyoruz ve bu hazırladımız yağ karışımından tepsiye sürüp tepsi içerisinde hamurlarımızı yağla olabildiğince ince açıyoruz.(çarşaf böreği gibi)
resimlerdende anlaşılacağı üzere toz haline getirilmiş rezene , susam ve çörekotunu karıştırıp bu karışımdan hamurumuzun her tarafına eşit gelecek şekilde serpiyoruz.
daha sonra rulo yapıp gül böreği şekli veriyoruz
tüm hamuru aynı işlemle tamamlayıp üzerlerine elimizle kalan yağdan sürüyoruz ve susam çörekotu ile süslüyoruz.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında once altını sonra yüzünü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: