HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

22 Ocak 2014 Çarşamba

ANTAKYA USULÜ PATATESLİ KÖFTE&ARAP KEBABI

 ARAP KEBABI İÇİN:
MALZEMELER:
350 gr kuzu kıyma
5 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
6-7 adet domates ( ben yazdan hazırladığım konsreveden kullandım)
1 çay kaşığı biber salçası ve ya pulbiber
1 tatlı kaşığı domates talçası
tuz ve karabiber
bir kaç dal maydanoz
KÖFTE İÇİN:
4 adet patates
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı acı biber salçası(biz baş biber dediğimiz kuru biberi haşlayarak yaparız köfteyi)
1 küçük kuru soğan (arpacık soğan büyüklüğünde)
yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI:
kıymayı kavurmakla başlıyoruz arap kebabı yapımına , halka halka kestiğimiz soğanları ekliyoruz iyice kavrulan kıymanın üzerine , sarımsaklar ince ince doğranır ve biberlerle birlikte onlarda eklenir tencereye.
soğanlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakılır , suyunu çektikten sonra biber salçası, domates salçası ve doğranmış domateslerle birlikte üzerine ilave edilir.
domateslerde once sulandırır ve sonra suyunu çekene kadar pişirilir.
daha sonra  karabiberi eklenir ve karıştırılır , en son üzerine ince kıyım maydanoz eklenir.
servise hazır.
not:( tuzunu kıymayı kavururken eklememiz lazım daha lezzetli olması için)
KÖFTESİ İÇİN:
patatesleri kabuklu olarak haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
köfte çanağı dediğimiz bir ''toprak'' çanak içerisine bulguru koyuyoruz üzerine ince ince doğranmış soğanı, biber salçasını, domates salçasını, kimyonu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
yoğururken sadece arada sırada elimizi ıslatmak adına su kullanıyoruz aksi takdirde yeteri kadar lezzetli olmayan bir köfte olmuş oluyor.köftemiz iyice olgunlaşınca yani (bulgur taneleri birbirini tutmaya başlayınca )haşlayıp soğuttuğumuz patateslerin kabuklarını soyup havan dediğimiz materyalle eziyoruz , dövüyoruz.sakız gibi oluyo patatesler ve olgunlaşan köftenin içerisine katıp iyice karışana kadar yoğuruyoruz . en son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfte sıkımı dediğimiz şekilde sıkıyoruz.
AFİYET OLSUN:)

 

5 yorum:

gelinsepeti dedi ki...

yine döktürmüşsün eline sağlık ağzım sulandı valla.beni sormuşsun ben çok yoğundum bi ara ,şimdi daha sakinim o yüzden pek nete giremedim yoksa takipteyim seni.Allaha emnet ol.

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

ALLAH RAZI OLSUN ABLA... İNŞALLAH HAYIRLI İŞLERDEN YOĞUNSUNDUR...

Sema dedi ki...

Ellerinize sağlık şahane bir görüntü ve çok güzel bir köfte sevgilerimle..

Mehmet Kaya dedi ki...

Gecenin kaci ve ben antakyadan cok uzakta bu resme bakiyorum....Enfes gözüküyor...istanbulda yapan yer varmi acaba �� Ellerinize sağlık tarifinde hakkini vermissiniz

YEREL MUTFAK dedi ki...

teşekkür ederim Mehmet bey