HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

22 Şubat 2015 Pazar

ANTAKYA USULÜ FIŞ ORUK(EKMEK ORUĞU)

MALZEMELER:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet orta boy haşlanmış patates
tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 küçük kuru soğan
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 fincan un
HAZIRLANIŞI:
köftelik bulgur bir bardak su ile ıslatılır, biber salçası, tuz , kimyon ve ince doğranmış soğanla beraber köfte yoğrulur. bulgurlar iyice yumuşamışsa köfte olgunlaşmış demektir.
OLGUNLAŞAN KÖFTELERİMİZDEN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ELİMİZLE YUVARLAYARAK BASTIRIYORUZVE KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize lezzetli ve kolay bir köfteymiş sevgiler