Sıyırma kabak adını verdiğimiz bu güzel kabağın lezzetini bilenler iyi bilir , sizde pazarlarda görebiliyorsanız hiç kaçırmayın alın derim ben size...
sıyırma kabak adını almasının tek sebebi kabukları bıçak yardımıyla traşlanarak soyulmasıdır .
şimdi bu güzel yaz sebzesinden de kış aylarında mahrum kalmamak için konservesini hazırlayalım...
MALZEMELR:
4 adet sıyırma kabak
1.5 kg domates
5 adet kırmızı biber(baş biber)
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
sıyırma kabakları traşlayarak kabuklarını soyalım, uzunlamasına ortadan ikiye keselim içinde çekirdek yatağını çıkartıp şeritler halinde doğrayalım. domatesleride kabuklarını soyup küp küp doğrayalım, biberleride ince ince doğradıktan sonra hepsini tencereye koyup kaynayana kadar pişirelim.kaynama başlayınca tuzunu ekleyip karıştırıp hemen sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz ve kullanılmamış yeni kapaklarla sıkıca kapatıyoruz.
tüm konservelerde olduğu gibi soğuyana kadar yerinden kaldırmıyorz ve soğuyunca kiler rafarınıza kaldırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
sıyırma kabak adını almasının tek sebebi kabukları bıçak yardımıyla traşlanarak soyulmasıdır .
şimdi bu güzel yaz sebzesinden de kış aylarında mahrum kalmamak için konservesini hazırlayalım...
MALZEMELR:
4 adet sıyırma kabak
1.5 kg domates
5 adet kırmızı biber(baş biber)
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI:
sıyırma kabakları traşlayarak kabuklarını soyalım, uzunlamasına ortadan ikiye keselim içinde çekirdek yatağını çıkartıp şeritler halinde doğrayalım. domatesleride kabuklarını soyup küp küp doğrayalım, biberleride ince ince doğradıktan sonra hepsini tencereye koyup kaynayana kadar pişirelim.kaynama başlayınca tuzunu ekleyip karıştırıp hemen sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz ve kullanılmamış yeni kapaklarla sıkıca kapatıyoruz.
tüm konservelerde olduğu gibi soğuyana kadar yerinden kaldırmıyorz ve soğuyunca kiler rafarınıza kaldırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
1 yorum:
Bu kabaga bazi yorelerde ke$ken kabagi denir.
Meltem
Yorum Gönder