HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

28 Ocak 2011 Cuma

EL AÇMASI ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
2 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇ MAZLEMESİ:
250 gr ıspanak
1 yemek kaşığı çökelek
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan rendesi
ÜZERİ İÇİN :
2 yemek kaşığı yogurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ARASI İÇİN:
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
2 su bardağı su ve ayçiçek yağını karıştırıp tuzunu ilave ettikten sonra aldığı kadar un ekleyerek sert bir hamur elde ediyoruz( oklavayla açılacak kadar sert olmamı)yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
 
diğer taraftan ıspanakları yıkayp ince ince doğradıktan sonra iç harcı için gerekli tüm malzemeleri
elimizle yoğururcasına karıştırıyoruz
 
dinlenen hamurumuzu küçük küçük bezelere bölüyoruz ve bol unla oklavayla incecik açıyoruz
fırın tepsimizi yağlıyoruz ve açmış olduğumuz ilk yufkamızı seriyoruz.
arasına zeytinyağına batırılmış fırça ile yağ serpiştiriyoruz
bu işlemi hazırladığımız bezeler yarıya gelene kadar yapıyoruz.
hazırladığımız ıspanaklı iç harcı seriyoruz ve diğer bezeleride aynı işlemle yapıp böreğimizi tamamlıyoruz.
üzerine yogurt ve zeytinyağı karışımızı sürüyoruz
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: