HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

24 Şubat 2011 Perşembe

CİĞER KAVURMASI


















MALZEMELER :
 bir adet kara ciğer(koyun ciğeri olacak)
200 gr kadar kuyruk yağı
1 baş kuru soğan
tıuz
1 tatlı kaşığına yakın pul biber
HAZIRLANIŞI:
soğanlar ince ince kıyılır,ciğerler ve kuyruk yağı küp küp kesilir ve bir yapışmaz tava içerisine alınır. tava ısınana kadar önce harlı ateşte sonra  kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya başlanır.
ciğerler suyunu salacaktır , o suyu süzülür ve tekrar kavurma işlemi devam eder.
tuzu ilave edlir pişmeye yakında pul biberi eklenir
kuyruk yağı olduğu için haricen yağ koymak gerekmez.
yanında güzel bir soğan salatasıyla(zerzavat) servis yaparsanız harika olur.

Hiç yorum yok: