HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

27 Mart 2012 Salı

ISPANAK BORANİYESİ

ıspanak mevsimin şu son zamanlarında denenmesi gereken bir tarif diye düşünüyorum.
antakyada çokça yapılan bir yemektir yanına birde nohutlu pilav oldumuydu
değmeyin keyiflere:)
MALZEMELER
yarım kg ıspanak
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
200 gr kıyma(az yada çok olabilir)
2-3 tane kurutulmuş küçük kırmızı biber(acı olması için)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
bir kase tuzlu yoğurt ( keçi yoğurdu olursa daha güzel oluyor)
HAZIRLANIŞI
sıvı yağda kıymayı güzelce kavuruyoruz,üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve kuru biberleri ekliyoruz.
daha sonra yine üzerine ince kıyılmış ıspanakları koyuyoruz,
birazda beraberce kavuruyoruz
ıspanaklar güzelce küçülüp pişene kadar kavurduktan sonra üzerine 1 lt  sıcak su ekliyoruz
5-10 dk kaynadıktan ( özleştikten sonra)
içerisine tuzlu yoğurdu ekliyoruz.
karıştırıyoruz ve yoğurtlada özleşene kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
yanına birde nohutlu pilav yapıldımıydı güzel bir öğün yemeği olur.
benim en sevdiğim yemeklerdendir:)
küçükken ramazan ayında annem ne yemek yapayım diye sorduğunda benim verdiğim cevap:
ya KAYTAZ BÖREĞİ
yada
ISPANAK BORANİYESİ OLURDU:))

Hiç yorum yok: