Antakya özlemim devam ederken Antakya yemekleri ve tatlıları yapmaya devam :)
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
2 yemek kaşığı tahin
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı iri çekilmiş badem
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
hamuru için olan tüm malzemeler bir çırpıcı yardımıyla karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
üzerine kırılmış bademler serpilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
diğer yandan şerbeti kaynatılır ve soğutulur
bu tatlıda şerbet soğuk tatlı sıcak olduğunda daha iyi sonuç veriyor.
tatlı fırından çıktıktan 2-3 dk sonra soğuk şerbet dökülür ve yarım saat dinlendikten sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
Ellerinize sağlık,pek güzel görünüyor.
harika....tek kelimeyle nefis...şerbetli tatlı çekmiş canımda haberim yok:) ellerine sağlık.
Yorum Gönder