HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

1 Aralık 2012 Cumartesi

ANTAKYA'NIN MEŞHUUUR KAĞIT KEBABI


EVET artık sonunda burdayım inşalah
aslında anlatacak o kadar çok şey biriktiki ,
nerden başlasam bilemiyorum .
insan uzun zaman yazmayınca böyle oluyormuş demekki:(
öncelikle taşındım, 3 tane üst üste başarısız sınav macerası geçirdim .
kazandığım üniversite programı boşa gitti :(
sinirlerim iyice harap oldu ve en sonunda yıllık izin geldi çattı.
gitme zamanı memlekete:)
VEEE sonunda gittik.
Önce üzücü olaylarla hastalıklarla başladı izin,
darken kızkardeşimden bir haber geldi gece yarısı ,
teyze olacaksın dediler bana hadi bakalım görev başına ,
görev kutsaldı teyze olmaya , yeğenimi kucağıma almaya düştük hastane yollarına
Saat sabahın 5i doktordan acı haber;
BEBEĞİNİZ ÖLÜ DOĞDU:(
ölümde bizim için doğumda 
İNNA LİLLELİ VE İNNAİLEYHİ RACİUN
artık dua vakti
 ufak bir nefes belirtisi varmış bebekte
dua etmekten başka care yok
öldürmeyen RABBim öldürmedi bebeğimiz birkaçgün küvezde kaldıktan sonra
hastaneden çıktık ELHAMDULİLLAH.
artık sağlığına kavuşmuş olan yeğenimin , cennet kokulumun tadını çıkarma vaktiydi:)
bu kadar üzücü olaylar esnasında insanın canı yemek falan istemiyor elbette
ancak, olaylar yoluna girmeye başladıktan sonra insanoğlunun aklına ilk gelen
karnını doyurmak oluyor.
ANTAKYA gibi damak tadına düşkün ve becerikli ellerin ustaların bulunduğu bir şehirde elbetteki kağıt kebabı yemek kaçınılmaz bir son...
ister diyette olun , ister çok iştahlı farketmez
bu güzelim kebabın kokusunu duyduğunuzda kendinizi tutamayacaksınız.
nerden başlasam diye düşünürken ne kadarda çok şey yazmışım.
şimdi sıra tarifte
MALZEMELER
150 gr yağsız kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tane kırmızı biber acı olsun
4-5 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
HAZIRLANIŞI
öncelikle satırla kıyılmış kıyma olmalı bunu bulma şansımız yoksa elbetteki makina kıymasıda olabilir.
soğan, sarımsak, biber ve maydanozlar yine satırla  suyunu çıkarmadan incecik kıyılır.
daha sonra tüm malzemeler kıymanın içerisine katılarak güzelce yoğrulur.
ÖNEMLİ:(bu işlemi kasaplar baştan sona kadar zırhla veya satırla yaparlar özelliği odur)
yeterli büyüklükte kestiğimiz yağlı kağıt üzerine yuvarlak bir şekil vererek
1 çay kaşığı dolusu domates salçasını az suyla açtıktan sonra üzerine sürülür ve en son
acı biber, domates dilimleri,soğan dilimi dizilir ve fırına göndermeye hazır .
aslolan çarşı fırınında pişmesidir. fakat bizim işimiz hertürlü yemeği evdede yapılabilir hale getirmek olduğu için ev fırınında ve 250 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN .
YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN:)
 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba tarifiniziz deneyeceğim çok lezzetli görünüyor sonucu bildiririm çanakkaleden selamlar harika güçlü





Tuba dönmez çağlar dedi ki...

yorumunuz için teşekkürler inşallah en güzel sonucu elde edersiniz . sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.