MALZEMELER1
YEŞİL KEK İÇİN:
1 çay bardağı ıspanak püresi
1 adet yumurta
çay bardağı yogurt
1 çay bardağı +2 parmak şeker
50 gr margarin
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un
1 ça bardağı yogurt
1 çay bardağı+ 2 parmak şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
gr margarin
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un
TURUNCU KEK İÇİN:
1 çay bardağı yogurt
1 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış havoc
1 çay bardağı + 2 parmak şeker
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un
KREMASI İÇİN:
yarım litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
tüm malzemelerle ayrı ayrı kek hamuru oluşturulur.ayrı ayrı kaplarda önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
krema için gerekli malzemelerin tümü soğukken karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişrilir.
pişen kremayıda biraz soğuttuktan sonra diğr yandan soğuyan kekleri ayrı ayrı robottan geçirilir.
un haline getirdiğimiz keklerin içine eşit miktarda krema paylaştırılır ve yine ayrı ayrı kaplarda kekler tekrardan hamur gibi yoğrulur .
kekler için krema bir yapıştırıcı görevi görecektir.hazırladığımız kek krema karışmından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve once süte sonra hindistan cevizine buluyoruz. üzerlerine birer kürdan batırarak daha rahat yenmesi için servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
1 yorum:
Ellerine sağlık canım truflar çok şirin olmuş..
Yorum Gönder