HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

5 Ocak 2013 Cumartesi

3 RENKLİ TRUF TARİFİ

 MALZEMELER1
YEŞİL KEK İÇİN:
 1 çay bardağı ıspanak püresi
1 adet yumurta
çay bardağı yogurt
1 çay bardağı +2 parmak şeker
50 gr margarin
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un
 
KAHVERENGİ KEK İÇİN MALZEMELER:
1 ça bardağı yogurt
1 çay bardağı+ 2 parmak şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
 gr margarin
yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un






TURUNCU KEK İÇİN:
1 çay bardağı yogurt
1 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış havoc
1 çay bardağı + 2 parmak şeker
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mısır unu
aldığı kadar un


KREMASI İÇİN:
yarım litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:
tüm malzemelerle ayrı ayrı kek hamuru oluşturulur.ayrı ayrı kaplarda önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

krema için gerekli malzemelerin tümü soğukken karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişrilir.

pişen   kremayıda biraz soğuttuktan sonra diğr  yandan soğuyan kekleri   ayrı     ayrı robottan geçirilir.

un haline getirdiğimiz keklerin içine eşit miktarda krema paylaştırılır ve yine ayrı ayrı kaplarda  kekler tekrardan hamur gibi yoğrulur .

kekler için krema bir yapıştırıcı görevi görecektir.hazırladığımız kek krema karışmından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve once süte sonra hindistan cevizine buluyoruz. üzerlerine birer kürdan batırarak daha rahat yenmesi için servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

 

1 yorum:

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık canım truflar çok şirin olmuş..