HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

13 Ocak 2013 Pazar

KLASİK PİZZA TARİFİ

MALZEMELER:,
 1 fincan sıvı yağ
 1 fincan süt
 1 fincan yogurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4 te 1 paket yaş maya
un
ÜZERİ İÇİN:
10-12 tane siyah zeytin
1 kase az tuzlu peynir
1 adet yeşil biber
3 adet domates
yarım kangal sucuk

SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım kuru soğan rendesi
1 tatlı kaşığından az biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik


HAZIRLANIŞI:
mayayı ılık sütün içinde eritip digger tüm malzemeleri biraraya getirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.

hazırladığımız hamuru 1 saat mayalandırdıktan sonra  1 yemek kaşığı tereyağnı bir tavaya alıp üzerine rende soğanı döküyoruz ve biber salçasınıda ekliyoruz kısık ateşte sos haline gelene kadar pişiriyoruz. içine kekiğide ekliyoruz ve merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açtığımız hamurun üzerine pişirdiğimiz sostan sürüyoruz.daha sonra minik minik doğranmış domates, biber ve sucukları serpiştiriyoruz ve en son peynir rendesini ve siyah zeytinleri de yayıyoruz.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar orta katta pişirelim.

 

1 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık tatlımm nefis görünüyor..